Looking For Anything Specific?

Αγιοσ Χριστοφοροσ Προστατησ Οδηγων / Η Σκέπη του Παππού "Αγιος Θεράπων": ΑΓΙΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ Ο ... / Πήρε λοιπόν ο άγιος χριστόφορος ένα μεγάλο ξύλο, έκαμε το σταυρό του και μπήκε στο ποτάμι.

Αγιοσ Χριστοφοροσ Προστατησ Οδηγων / Η Σκέπη του Παππού "Αγιος Θεράπων": ΑΓΙΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ Ο ... / Πήρε λοιπόν ο άγιος χριστόφορος ένα μεγάλο ξύλο, έκαμε το σταυρό του και μπήκε στο ποτάμι.. Εξαιρετική τιμή αποδίδει η πόλη του αγρινίου στο πρόσωπό του, η οποία τον έχει ως προστάτη και ο άγιος χριστοφόρος είναι προστάτης των μεταφορών, των ταξιδιωτών, των αυτοκινητιστών, των αεροπόρων, των οδηγών. Ήταν γιγαντόσωμος αλλά όμως και πολύ άσχημος. Ὁ πρῶτος εἰκονογραφημένος βίος τοῦ ἁγίου μεγαλομάρτυρος χριστοφόρου, ποὺ εἶναι ὁ ἅγιος προστάτης τῶν ὁδηγῶν καὶ ὅσων ταξιδεύουν. Χριστέ μου, πλαστουργέ μου, κυβερνήτα της ζωής των ανθρώπων! Καταλληλο για τοποθετηση & μεσα σε αυτοκινητο.

Στη διάρκεια ενός πολέμου συνελήφθη αιχμάλωτος μαζί με άλλους στρατιώτες και μεταφέρθηκε στην αντιόχεια όπου βαπτίστηκε από τον εκεί επίσκοπο, ιερομάρτυρα βαβύλα. Από το περιστατικό αυτό, που μετέφερε τον χριστό, είναι και ο προστάτης. Εξ' αφορμής ίσως του γεγονότος αυτού θεωρείται προστάτης των οδηγών. Ο άγιος μεγαλομάρτυρας χριστόφορος (ή χριστοφόρος, όπως είναι πιο ορθό) καταγόταν από βάρβαρη φυλή και ονομαζόταν ρεμπρόβος. Ήταν γιγαντόσωμος αλλά όμως και πολύ άσχημος.

Η Σκέπη του Παππού - Αγίου Θεράποντα : ΑΓΙΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ Ο ...
Η Σκέπη του Παππού - Αγίου Θεράποντα : ΑΓΙΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ Ο ... from 1.bp.blogspot.com
Όταν το αντιλήφθηκε, βαπτίσθηκε χριστιανός. Εξ' αφορμής, ίσως, του γεγονότος αυτού θεωρείται προστάτης των οδηγών. Καταλληλο για τοποθετηση & μεσα σε αυτοκινητο. Εύχομαι ο άγιος χριστόφορος, προστάτης των οδηγών και των οδοιπόρων, να είναι πάντα κοντά και σε εσάς. Ένας από αυτούς υπήρξε ο άγιος χριστόφορος, ο οποίος αξιώθηκε της τιμής του μεγαλομάρτυρα. Η παράδοση λέει πως έζησε και μαρτύρησε στα χρόνια του ρωμαίου αυτοκράτορα δεκίου κατά την παράδοση του ελληνικού λαού ο άγιος χριστοφόρος θεωρείται προστάτης των χωραφιών και των. Ο άγιος μεγαλομάρτυρας χριστόφορος μετέφερε δωρεάν επί τον ώμο του εκείνους που επιθυμούσαν να διέλθουν τον ποταμό. Πανηγυρικός εσπερινός πραγματοποιήθηκε στην ιερά μονή αγίου χριστόφορου κομοτηνής το απόγευμα του σαββάτου 08/05.

Στην μνήμη του αγίου χριστοφόρου, του προστάτου των οδηγών και των αυτοκινήτων, τελείται κάθε χρόνο μικρά πανήγυρις στην ενορία μας και στο όμορφο παρεκκλήσι του, που βρίσκεται στην είσοδο της μεγάλης πλατείας του ιερού ναού των αγίων θεοπατόρων ιωακείμ και άννης.

Γιατι ονομαστηκε ετσι και γιατι θεωρειται προστατησ των οδηγων Εξαιρετική τιμή αποδίδει η πόλη του αγρινίου στο πρόσωπό του, η οποία τον έχει ως προστάτη και ο άγιος χριστοφόρος είναι προστάτης των μεταφορών, των ταξιδιωτών, των αυτοκινητιστών, των αεροπόρων, των οδηγών. Εξ αφορμής ίσως της παραδόσεως αυτής θεωρείται προστάτης των οδηγών. Ὁ πρῶτος εἰκονογραφημένος βίος τοῦ ἁγίου μεγαλομάρτυρος χριστοφόρου, ποὺ εἶναι ὁ ἅγιος προστάτης τῶν ὁδηγῶν καὶ ὅσων ταξιδεύουν. Ιερή εικόνα βυζαντινής τεχνικής επάνω σε σκαφτό ξύλο με φύλλο χρυσού και χαρτί, γνωστή ώς λιθογραφία με θέμα τον αγιο χριστοφορο. Από το περιστατικό αυτό, που μετέφερε τον χριστό, είναι και ο προστάτης. Ο άγιος χριστόφορος ο μεγαλομάρτυρας, η μνήμη του οποίου τιμάται αύριο 09 μαΐου, καταγόταν από ημιβάρβαρη εξ' αφορμής ίσως του γεγονότος αυτού θεωρείται προστάτης των οδηγών και στο μικρόν ευχολόγιον και συγκεκριμένα στην ακολουθία «επί ευλογήσει νέου. Ο μύθος αναφέρει ότι περνούσε τους οδοιπόρους από τον χείμαρρο, αφού δεν υπήρχε γέφυρα και έτσι έγινε προστάτης τους. Πήρε λοιπόν ο άγιος χριστόφορος ένα μεγάλο ξύλο, έκαμε το σταυρό του και μπήκε στο ποτάμι. Ένας από αυτούς υπήρξε ο άγιος χριστόφορος, ο οποίος αξιώθηκε της τιμής του μεγαλομάρτυρα. Πέρασε πέρα και πήρε στον ώμο του το παιδί. Ο άγιος χριστόφορος λεγόταν κυνοπρόσωπος κι αυτό είχε σαν αποτέλεσμα, όπως γράφει ο άγιος νικόδημος ο αγιορείτης, να απεικονισθεί από μερικούς αμαθείς ζωγράφους με μορφή σκύλου, ενώ η λέξη κυνοπρόσωπος σήμαινε ότι το πρόσωπο του αγίου χριστοφόρου ήταν άγριο, άσχημο και άμορφο. Ο άγιος μεγαλομάρτυς χριστόφορος καταγόταν από ημιβάρβαρη φυλή και ονομαζόταν ρεμπρόβος, που σημαίνει αδόκιμος, αποδοκιμασμένος εξ' αφορμής ίσως του γεγονότος αυτού θεωρείται προστάτης των οδηγών και στο μικρόν ευχολόγιον και συγκεκριμένα στην ακολουθία «επί.

Συμπεριλαμβάνει καὶ ψηφιακὸ δίσκο cd, γιὰ νὰ ἀκοῦμε τὸ βιβλίο στὸ αὐτοκίνητο. Στη διάρκεια ενός πολέμου συνελήφθη αιχμάλωτος μαζί με άλλους στρατιώτες και μεταφέρθηκε στην αντιόχεια όπου βαπτίστηκε από τον εκεί επίσκοπο, ιερομάρτυρα βαβύλα. Σε μια βάρβαρη χώρα της ανατολής και της ασίας. Καταγόταν από κάποια άγνωστη σε μας ημιβάρβαρη φυλή και το όνομά του ήταν ρεμπρόβος, που σημαίνει απόβλητος η μνήμη του εορτάζεται στις 9 μαΐου και θεωρείται ο προστάτης των οδηγών. Όταν το αντιλήφθηκε, βαπτίσθηκε χριστιανός.

Ε.Υ.ΘΥ.Τ.Α.Ρόδου: O ΑΓΙΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΗΣ ΕΥΘΥΤΑ ...
Ε.Υ.ΘΥ.Τ.Α.Ρόδου: O ΑΓΙΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΗΣ ΕΥΘΥΤΑ ... from 3.bp.blogspot.com
Στην μνήμη του αγίου χριστοφόρου, του προστάτου των οδηγών και των αυτοκινήτων, τελείται κάθε χρόνο μικρά πανήγυρις στην ενορία μας και στο όμορφο παρεκκλήσι του, που βρίσκεται στην είσοδο της μεγάλης πλατείας του ιερού ναού των αγίων θεοπατόρων ιωακείμ και άννης. Στη διάρκεια ενός πολέμου συνελήφθη αιχμάλωτος μαζί με άλλους στρατιώτες και μεταφέρθηκε στην αντιόχεια όπου βαπτίστηκε από τον εκεί επίσκοπο, ιερομάρτυρα βαβύλα. Πήρε λοιπόν ο άγιος χριστόφορος ένα μεγάλο ξύλο, έκαμε το σταυρό του και μπήκε στο ποτάμι. Όπως κάθε χρόνο τέτοια μέρα, έτσι και φέτος, γιόρτασε το εκκλησάκι του αγίου χριστοφόρου στο σοφικό του δήμου κορινθίων με ιδιαίτερη λαμπρότητα τον προστάτη. Xοροστάτησε ο μητροπολίτης μαρωνείας και κομοτηνής κ.κ. Ο άγιος χριστόφορος λεγόταν κυνοπρόσωπος κι αυτό είχε σαν αποτέλεσμα, όπως γράφει ο άγιος για το λόγο αυτό, ο άγιος χριστόφορος ζωφραφίζεται περνώντας το ποτάμι, στηριζόμενος στο ξύλο και με το από το περιστατικό αυτό, που μετέφερε τον χριστό, είναι και ο προστάτης των μεταφορών. Ο άγιος χριστοφόρος συγκαταλέγεται στη χορεία των μεγαλομαρτύρων. Από το περιστατικό αυτό, που μετέφερε τον χριστό, είναι και ο προστάτης.

Όπως κάθε χρόνο τέτοια μέρα, έτσι και φέτος, γιόρτασε το εκκλησάκι του αγίου χριστοφόρου στο σοφικό του δήμου κορινθίων με ιδιαίτερη λαμπρότητα τον προστάτη.

Κατά τον τότε εναντίον των χριστιανών διωγμό, λίγο μετά την βάπτισή του. Εξ αφορμής ίσως της παραδόσεως αυτής θεωρείται προστάτης των οδηγών. Ο άγιος χριστοφόρος παρουσιάζεται σε εικόνες με μορφή γίγαντα να περνά τον χριστό ως μικρό παιδί στους ώμους του, από την μία όχθη ενός χειμάρρου στην άλλη. Στη διάρκεια ενός πολέμου συνελήφθη αιχμάλωτος μαζί με άλλους στρατιώτες και μεταφέρθηκε στην αντιόχεια όπου βαπτίστηκε από τον εκεί επίσκοπο, ιερομάρτυρα βαβύλα. Ο άγιος μεγαλομάρτυρας χριστόφορος (ή χριστοφόρος, όπως είναι πιο ορθό) καταγόταν από βάρβαρη φυλή και ονομαζόταν ρεμπρόβος. Ο άγιος χριστόφορος λεγόταν κυνοπρόσωπος κι αυτό είχε σαν αποτέλεσμα, όπως γράφει ο άγιος νικόδημος ο αγιορείτης, να απεικονισθεί από μερικούς αμαθείς ζωγράφους με μορφή σκύλου, ενώ η λέξη κυνοπρόσωπος σήμαινε ότι το πρόσωπο του αγίου χριστοφόρου ήταν άγριο, άσχημο και άμορφο. Ο άγιος χριστόφορος ο μεγαλομάρτυρας, η μνήμη του οποίου τιμάται αύριο 09 μαΐου, καταγόταν από ημιβάρβαρη εξ' αφορμής ίσως του γεγονότος αυτού θεωρείται προστάτης των οδηγών και στο μικρόν ευχολόγιον και συγκεκριμένα στην ακολουθία «επί ευλογήσει νέου. Είναι ο προστάτης των αεροπόρων, των οδηγών, των ταξιδιωτών και όλων των επαγγελμάτων, που απαιτούν μεγάλες δυνάμεις. Ιερή εικόνα βυζαντινής τεχνικής επάνω σε σκαφτό ξύλο με φύλλο χρυσού και χαρτί, γνωστή ώς λιθογραφία με θέμα τον αγιο χριστοφορο. Σε μια βάρβαρη χώρα της ανατολής και της ασίας. Εξαιρετική τιμή αποδίδει η πόλη του αγρινίου στο πρόσωπό του, η οποία τον έχει ως προστάτη και ο άγιος χριστοφόρος είναι προστάτης των μεταφορών, των ταξιδιωτών, των αυτοκινητιστών, των αεροπόρων, των οδηγών. Ο μύθος αναφέρει ότι περνούσε τους οδοιπόρους από τον χείμαρρο, αφού δεν υπήρχε γέφυρα και έτσι έγινε προστάτης τους. Ὁ πρῶτος εἰκονογραφημένος βίος τοῦ ἁγίου μεγαλομάρτυρος χριστοφόρου, ποὺ εἶναι ὁ ἅγιος προστάτης τῶν ὁδηγῶν καὶ ὅσων ταξιδεύουν.

Ο άγιος χριστόφορος λεγόταν κυνοπρόσωπος κι αυτό είχε σαν αποτέλεσμα, όπως γράφει ο άγιος για το λόγο αυτό, ο άγιος χριστόφορος ζωφραφίζεται περνώντας το ποτάμι, στηριζόμενος στο ξύλο και με το από το περιστατικό αυτό, που μετέφερε τον χριστό, είναι και ο προστάτης των μεταφορών. Ο άγιος μεγαλομάρτυς χριστόφορος καταγόταν από ημιβάρβαρη φυλή και ονομαζόταν ρεμπρόβος, που σημαίνει αδόκιμος, αποδοκιμασμένος εξ' αφορμής ίσως του γεγονότος αυτού θεωρείται προστάτης των οδηγών και στο μικρόν ευχολόγιον και συγκεκριμένα στην ακολουθία «επί. Ὁ πρῶτος εἰκονογραφημένος βίος τοῦ ἁγίου μεγαλομάρτυρος χριστοφόρου, ποὺ εἶναι ὁ ἅγιος προστάτης τῶν ὁδηγῶν καὶ ὅσων ταξιδεύουν. Στην μνήμη του αγίου χριστοφόρου, του προστάτου των οδηγών και των αυτοκινήτων, τελείται κάθε χρόνο μικρά πανήγυρις στην ενορία μας και στο όμορφο παρεκκλήσι του, που βρίσκεται στην είσοδο της μεγάλης πλατείας του ιερού ναού των αγίων θεοπατόρων ιωακείμ και άννης. Γιατι ονομαστηκε ετσι και γιατι θεωρειται προστατησ των οδηγων

Η Σκέπη του Παππού "Αγιος Θεράπων": ΑΓΙΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ Ο ...
Η Σκέπη του Παππού "Αγιος Θεράπων": ΑΓΙΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ Ο ... from 3.bp.blogspot.com
Η εκκλησία τιμά την μνήμη του αγίου χριστόφορου στις 9 μαΐου και είναι ο προστάτης. Εξ' αφορμής, ίσως, του γεγονότος αυτού θεωρείται προστάτης των οδηγών. Ο άγιος μεγαλομάρτυς χριστόφορος καταγόταν από ημιβάρβαρη φυλή και ονομαζόταν ρεμπρόβος, που σημαίνει αδόκιμος, αποδοκιμασμένος εξ' αφορμής ίσως του γεγονότος αυτού θεωρείται προστάτης των οδηγών και στο μικρόν ευχολόγιον και συγκεκριμένα στην ακολουθία «επί. Κατά τον τότε εναντίον των χριστιανών διωγμό, λίγο μετά την βάπτισή του. Εξ αφορμής ίσως της παραδόσεως αυτής θεωρείται προστάτης των οδηγών. Στην μνήμη του αγίου χριστοφόρου, του προστάτου των οδηγών και των αυτοκινήτων, τελείται κάθε χρόνο μικρά πανήγυρις στην ενορία μας και στο όμορφο παρεκκλήσι του, που βρίσκεται στην είσοδο της μεγάλης πλατείας του ιερού ναού των αγίων θεοπατόρων ιωακείμ και άννης. Ὁ πρῶτος εἰκονογραφημένος βίος τοῦ ἁγίου μεγαλομάρτυρος χριστοφόρου, ποὺ εἶναι ὁ ἅγιος προστάτης τῶν ὁδηγῶν καὶ ὅσων ταξιδεύουν. Ἅγιε μεγαλομάρτυς τοῦ θεοῦ χριστοφόρε πολύαθλε, πρὶν κρατήσω σήμερα τὸ τιμόνι στὰ χέρια μου, σὲ ἱκετεύω· μὲ τὴ μαρτυρική σου παρρησία πρὸς τὸν χριστό.

Πέρασε πέρα και πήρε στον ώμο του το παιδί.

Ένας από αυτούς υπήρξε ο άγιος χριστόφορος, ο οποίος αξιώθηκε της τιμής του μεγαλομάρτυρα. Στη διάρκεια ενός πολέμου συνελήφθη αιχμάλωτος μαζί με άλλους στρατιώτες και μεταφέρθηκε στην αντιόχεια όπου βαπτίστηκε από τον εκεί επίσκοπο, ιερομάρτυρα βαβύλα. Ο άγιος μεγαλομάρτυς χριστόφορος καταγόταν από ημιβάρβαρη φυλή και ονομαζόταν ρεμπρόβος, που σημαίνει αδόκιμος, αποδοκιμασμένος εξ' αφορμής ίσως του γεγονότος αυτού θεωρείται προστάτης των οδηγών και στο μικρόν ευχολόγιον και συγκεκριμένα στην ακολουθία «επί. Πήρε λοιπόν ο άγιος χριστόφορος ένα μεγάλο ξύλο, έκαμε το σταυρό του και μπήκε στο ποτάμι. Xοροστάτησε ο μητροπολίτης μαρωνείας και κομοτηνής κ.κ. Ο άγιος χριστόφορος λεγόταν κυνοπρόσωπος κι αυτό είχε σαν αποτέλεσμα, όπως γράφει ο άγιος για το λόγο αυτό, ο άγιος χριστόφορος ζωφραφίζεται περνώντας το ποτάμι, στηριζόμενος στο ξύλο και με το από το περιστατικό αυτό, που μετέφερε τον χριστό, είναι και ο προστάτης των μεταφορών. Ο μύθος αναφέρει ότι περνούσε τους οδοιπόρους από τον χείμαρρο, αφού δεν υπήρχε γέφυρα και έτσι έγινε προστάτης τους. Χριστέ μου, πλαστουργέ μου, κυβερνήτα της ζωής των ανθρώπων! Ο άγιος χριστόφορος λεγόταν κυνοπρόσωπος κι αυτό είχε σαν αποτέλεσμα, όπως γράφει ο άγιος νικόδημος ο αγιορείτης, να απεικονισθεί από μερικούς αμαθείς ζωγράφους με μορφή σκύλου, ενώ η λέξη κυνοπρόσωπος σήμαινε ότι το πρόσωπο του αγίου χριστοφόρου ήταν άγριο, άσχημο και άμορφο. Ανήμερα του αγίου χριστόφορου, προστάτη των οδηγών, ο εφημέριος ο άγιος χριστόφορος. 2,254 likes · 3 talking about this. Ο άγιος μεγαλομάρτυρας χριστόφορος μετέφερε δωρεάν επί τον ώμο του εκείνους που επιθυμούσαν να διέλθουν τον ποταμό. Ο άγιος μεγαλομάρτυρας χριστόφορος (ή χριστοφόρος, όπως είναι πιο ορθό) καταγόταν από βάρβαρη φυλή και ονομαζόταν ρεμπρόβος.

Ο άγιος χριστόφορος ο μεγαλομάρτυρας, η μνήμη του οποίου τιμάται αύριο 09 μαΐου, καταγόταν από ημιβάρβαρη εξ' αφορμής ίσως του γεγονότος αυτού θεωρείται προστάτης των οδηγών και στο μικρόν ευχολόγιον και συγκεκριμένα στην ακολουθία «επί ευλογήσει νέου αγιοσ χριστοφοροσ. Όταν το αντιλήφθηκε, βαπτίσθηκε χριστιανός.

Posting Komentar

0 Komentar